Želite da umanjite poslovni rizik, poboljšate performase, stvorite dodatnu vrednost i tako obezbedite svoj rast i razvoj. Advisory&Finance MBsa svojim timom profesionalaca može da Vam pomogne u ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Usluge finansijskog i poslovnog savetovanja koje pružamo su:

• Finansijsko-dijagnostičko ispitivanje (due diligence),
• Izrada Unapred pripremljenih planova reorganizacije,
• Procena vrednosti kapitala,
• Procena vrednosti kompanija,
• Izrada Cash-flow izveštaja i projektovanje budućih novčanih tokova,
• Izrada Biznis planova,
• Obračun rezervisanja za otpremnine.

Kod kompanija koje rast žele da ostvare kupovinom drugih kompanija vršimo “dijagnostičko ispitivanje stanja” koje podrazumeva detaljnu i specijalnu proveru finansijskog poslovanja kompanija koje su predmet akvizicije. Cilj je da kupac ima istinitu i pravu sliku o poslovanju kompanije koju planira da preuzme i sagleda potencijalne rizike i prednosti potencijalne akvizicije.
Adekvatna procena kapitala i imovine obezbeđuje dobijanje odgovarajuće cene u transakcijama preuzimanja. Kakvi god da su razlozi vršenja procene naš tim je spreman da Klijentima obezbedi kvalitetne i potkrepljujuće zaključke za donošenje pravih odluka.

Upali ste u problem u svom poslovanju, ne sevisirate svoje obaveze na vreme i zbog toga ste u nemogućnosti da nastavite svoje poslovanje. Sastavljanjem Unapred pripremljenih planova reorganizacije omogućavamo  sa velikom verovatnoćom uspeha da naši klijenti nastave da žive svoj poslovni život i da se vrate na staze uspeha iz ranijih godina. Iskustvo naših zaposlenih na poslovima reorganizacije kompanija različitih delatnosti i profila garancija je uspešnog oporavka vaše kompanije.

Pomažemo svojim klijentima u sastavljanju biznis planova, koji na taj način mogu uvideti koliko je njihova poslovna ideja atraktivna i izvodljiva. Dobar biznis plan je neophodan u postupku privlačenja potencijalnih investitora i za dobijanje kredita ili donacija.

Rezervisanja za otpremnine prilikom odlaska u penziju iskazuju lica koja primenjuju pune MSFI odnosno MSFI za MSP, osim kada efekti ovih rezervisanja nemaju materijalno značajan efekat na finansijske izveštaje. Računovodstveno obuhvatanje ovih rezervisanja uređeno je MRS 19 - Naknade zaposlenima i odeljkom 28 MSFI za MSP - Primanja zaposlenih.